Ehliyet Sınavına Nasıl Çalışılmalı?

Published by: 0

ehliyet sınavı, ehliyet sınavına çalışma, ehliyet sınavına nasıl çalışılır

Trafikte araç kullanmak için mutlaka ehliyet almanız gerekmektedir. Ehlyetsiz olarak trafiğe çıktığınızda öncelikle kanunları çiğnemiş olursunuz, sonrasında ise kendi özgürlüğünüzü kısıtlamış olursunuz. Ehliyetsiz olarak araç kullanırken yaptığınız bir kazada siz haklı olsanız dahi ehliyetiniz yoksa suçlu sayılırsınız. Çünkü temel kanun olan ehliyetli olma kuralını çiğnemiş olursunuz. Ehliyet almak aslında sanıldığı kadar zor bir şey de değildir. Ehliyet almak için bir sürücü kursuna kayıt olmanız ve haftada birkaç olan eğitimlere katılmanız yeterlidir. Eğitimin ardından öncelikle yazılı sonrasında da sözlü sınava tabii tutulacak ve başarılı olursanız da ehliyet sahibi olacaksınızdır. Peki; sınavlara nasıl çalışmalısınız?ehliyet sınavı, ehliyet sınavına çalışma, ehliyet sınavına nasıl çalışılır

Kurs Derslerine Katılarak

En iyi öğrenme yöntemlerinden bir tanesi başka biri anlatırken ilgili konuyu dinlemektir. Bu nedenden dolayı mümkün olabildiğince sürücü kursundaki derslerinize katılın. Derste aklınıza takılan herahngi bir soru olduğunda hocanıza sorarak hemen cevap alabilirsiniz. Ayrıca kurs hocalarınız sınavda soru çıkabilecek olan konuları belirtir ve üzerinde daha fazla durarak en iyi şekilde sizi sınava hazırlarlar..

Yazılı Sınava Çalışma

Yazılı ehliyet sınavına çalışmak için öncelikle sürücü kursunuzdan temin edebileceğiniz güncel bilgilere sahip bir sürücü kursu kitabı almalısınız. Sürücü kursu sınavına hazırlık kitabını en az bir defa baştan sona kadar anlayarak acele etmeden yavaş yavaş okumalısınız. Okuma işleminin ardından kitapta bulunan örnek soruları çözmelisiniz. Kitabın içindeki soruları bitirince geçen yıllarda çıkmış olan ehliyet sınav sorularını internetten bulmalı ve çözmelisiniz. Hemen hemen her yıl birbirinin çok benzeri sorular sorulduğundan çıkmış soruları çözmek avantaj sağlayacaktır.

Direksiyon Sınavına Çalışma

Sürücü kursu araçları eğitime elverişli şekilde ek ekipmana sahiptir. Yol koltuğu tarafında debriyaj ve fren pedalı bulunan eğitim araçlarını kursiyer kullanırken heyecan yaparsa vb. yanındaki eğitmen kaza olmaması için durdurabilmektedir. Bundan dolayı hiç direksiyon deneyiminiz yoksa öncelikle kurs aracında direksiyon deneyimi kazanmalısınız. Direksiyon deneyimi kazandıktan sonra sınav günüe kadar kendi aracınız varsa arada bir trafiğe kapalı alanlarda tecrübeli biri ile çalışabilirsiniz. Ne kadar pratik yaparsanız o kadar rahat araç kullanabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir