Meme anatomisi nasıldır?

Published by: 0

meme anatomisi, meme estetiği, meme yapısı nasıldır

Memeler göğüs duvarında 2. ve 6. kaburgalar arasında bulunurlar. Memenin duyusu 4. -6. kaburgalar arasından gelen sinirler ile alınırlar.

Memeler şekil olarak kendi içlerinde farklılıklar gösterebilirler. Normalde koni şeklindedir ve meme altı kıvrımının üzerini kapatmamalıdır.Ön güğüs kemiğinin boyunda başlangıcı olan çentikten meme ucuna olan mesafe 19-21 cm kadardır. Bu mesafe aşılmaya başladığında memelerde sarkma görülmeye başlar.meme anatomisi, meme estetiği, meme yapısı nasıldır

Memeler genellikle simetrik değildir.Genellikle sol meme sağ memeden biraz daha büyüktür.Nipple areola denilen meme ucu ve etrafındaki koyu renkli bölge yaklaşık olarak memenin orta kısmında yerleşim gösterir.Pembeden koyu kahverengine kadar değişik renklerde görülebilir.Şekli ve büyüklüğü kişiden kişiye değişim gösterir. Bu bölgede küçük kas yapıları vardır memenin uyaranlar karşısında daha kasılmasına neden olur.Ayrıca bu bölgede Montgomery bezeleri denilen yağ bezeleri bulunur ve bu bölgenin kurumasını engeller.

Meme ucu normalde dışa doğru çıkmış durumdadır ancak bazen düz yada içe dönmüş olabilir. Buna inverted nipple yada içe dönmüş meme ucu denir.Memenin yapısı oldukça kompleksdir. Hem bebek için beslenme hem de cinsel karakteristikleri olan bir organdır. Memeye dışardan bakıldığında en dışta deri, bunun altında derinin bir kısmını oluşturan yağ dokusu, bunun altında lobüllerden oluşan meme bezi ve bu dokuları besleyen kan ve lenfatik damarlar vardır.

Loblar ve lobüllermeme amatomisi

Herbir meme 15-20 adet lobdan oluşur. Bu loblar da süt yapımını sağlayan çok sayıda lobüllerden oluşmaktadır.Kanallar

Lob ve lobüller birbirlerine ince kanallarla bağlıdır. Bu kanallara duktus da denilir. Lobüllerde yapılan süt bu kanallar aracılığı ile meme uç kısmına taşınır. Meme uçlarını yaklaştıkça kanallar birleşerek daha büyük kanalları oluştururlar.

Kaslar

Normalde memenin iç yapısında kas yokktur ancak meme ile kaburgalar arasında göğüs kasları bulunur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir