Psikiyatri Nedir?

Published by: 0

psikiyatri nedir, psikiyatri nelerle ilgilenir, psikiyatri desteği alma

Psikiyatri akıl hastalarının teşhisi ve tedavisi için uğraşan bilim ve hekimlik alanıdır. İnsanın davranışlarını analiz ederek normal mi yoksa hastalık seviyesinde mi diye sınıflandırarak tedavi etmeyi amaçlar. Psikiyatri Nedir sorusunu daha detaylı cevaplandırmak gerekirse insanların duygu ve düşünce, hal ve hareketlerini inceleyip normalden uzak mı değil mi diye araştırma yapan bilim dalıdır. Sadece araştırma yapmak ile kalmayıp hastaları tedavi etme konusunda da ileri seviyelere kadar gelmişlerdir.psikiyatri nedir, psikiyatri nelerle ilgilenir, psikiyatri desteği alma

Uzun yıllardır devam etmekte olan Psikiyatri bilimi Amerika’da yüz elli yıllık bir geçmişe sahip diyebiliriz. Uzun yılların verdiği tecrübeler sayesinde çok fazla hasta çeşidi ve sınıflandırılması yapıldığı için hastaları iyileştirilmede nasıl bir yol izleneceği hakkında gerekli bilgiye sahip olan psikiyatri doktorları gerekli eğitimi aldıkları sonucunda psikiyatri doktoru olabilirler. Gerekli eğitimi alıp mezun olan kişiler genellikle kendi kliniklerini açmakla beraber büyük bir çoğunluk ise kliniklerde ve hastanelerde de çalışmalarını sürdürmektedirler.

Psikiyatristler aynı zamanda psikologların aldıkları eğitimi de alırlar fakat çalışma alanları onlardan çok farklıdır. Psikolog ve psikiyatri bu kavramlarıyla karıştırılmamalıdır. Psikiyatri doktorları gerekli eğitimi aldıktan sonra diğer tıp alanları gibi kendi alanlarında bir bölüm seçerek o dalda uzmanlaşabilirler. Bu alanlara örnek vermek gerekirse bağımlılık psikiyatrisi, akıl hastalığı psikiyatristi gibi alanlarda uzmanlaşabilirler. Psikiyatristler normal doktorlar gibi muayne yapabilirler ve reçete yazıp ilaç verebilirler. Diğer doktorlar ile ortak bir alanda çalışabilir ve fikir alış verişinde de bulunabilirler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir